Alle artikelen van Frank van Marwijk

Frank van Marwijk

Frank van Marwijk is gespecialiseerd in lichaamstaal. Hij is oprichter van Lichaamstaal.nl en Bodycom, een training- en adviesbureau op het gebied van lichaamstaal / non-verbale communicatie.

Leer de houding van je klant herkennen Verkoopgesprek - 7,4 (39 stemmen) - 1 reacties Als over houding wordt gesproken, kan letterlijk iemands lichaamshouding worden bedoeld, maar ook zijn opstelling of mening. Dit is niet voor niets, van lichaamshouding is namelijk veel af te leiden over de opstelling van de ander.
Lees verder..
Plaats aan de onderhandelingstafel Lichaamstaal - 8,4 (11 stemmen) - 1 reacties Wil je de klant overtuigen, confronteren of zijn medewerking verkrijgen? De strategische keuze van zitplaats bepaalt het verschil!
Lees verder..
Bent u close of afstandelijk tot de klant? Klantencontact - 7,2 (10 stemmen) - 2 reacties De afstand die we bewaren ten opzichte van de klant, zegt veel over de relatie die we met hem hebben en het contact dat we op dat moment met hem wensen. We passen voortdurend onze afstand tot klanten aan.
Lees verder..
Tijd is belangstelling Lichaamstaal - 8,0 (5 stemmen) Tijdsdruk is weinig bevorderend voor het verkoopproces. Als u het zelf druk hebt, zal de klant dat ook kunnen merken aan uw lichaamstaal.
Lees verder..
Met woorden alléén redt u het niet! Lichaamstaal - 6,5 (11 stemmen) - 5 reacties Zijn woorden voldoende om goede deals af te sluiten? Nee hoor, het is uw lichaamstaal die 't hem doet! >>>
Lees verder..
Mini-cursus Selectiegesprek Solliciteren in de Verkoop - 6,9 (17 stemmen) Solliciteren is een kunst apart! U als salesmanager dient een selectie te maken uit de kandidaten. Hoe gaat dat in zijn werk? We geven enkele hoofdlijnen.
Lees verder..
Staan of zitten? Lichaamstaal - 5,9 (13 stemmen) - 1 reacties Op welke manier presenteer u uw product aan de klant? Blijft u daarbij staan of gaat u zitten? Het antwoord hierop zal voor een groot deel afhankelijk zijn van het soort product dat u verkoopt.
Lees verder..
Overtuigende presentatie Lichaamstaal - 7,3 (19 stemmen) - 1 reacties Het komt regelmatig voor dat een verkoper een presentatie voor een grote groep moet geven. Spreken voor een groep is iets heel anders dan in een individueel gesprek, goede voorbereiding is essentieel.
Lees verder..
Een verkoper die de klant raakt Verkoopgesprek - 6,6 (9 stemmen) - 2 reacties Mensen die anderen vaak terloops aanraken, blijken sympathieker gevonden te worden dan mensen die dat minder doen.
Lees verder..
Een lachende verkoper Psychologie in de verkoop - 5,5 (8 stemmen) - 5 reacties Lachen is gezond! Dit geldt zeker ook voor de verkoper. Deze verkoper heeft niet alleen plezier in zijn werk, maar het helpt hem ook nog bij het succesvol verkopen van zijn producten.
Lees verder..
Auditieve indrukken en verkopen Lichaamstaal - 8,0 (1 stemmen) Zijn woorden genoeg om uw klant te bereiken? Nee, intonatie en lichaamstaal is nodig om uw informatie doorslaggevende kracht te geven.
Lees verder..
Kritische belangstelling Verkoopgesprek - 6,0 (1 stemmen) Als klanten van plan zijn uw product aan te schaffen, laten ze dit niet altijd direct blijken door brede te glimlachen en enthousiast gedrag.
Lees verder..
Interactie tussen de klanten Klantencontact - 4,5 (4 stemmen) - 1 reacties In veel gevallen heeft u te maken met niet één, maar twee of meer klanten. In dat geval is het ook belangrijk om er op te letten welke interacties er tussen de klanten plaatsvinden. Waar moet u speciaal op letten? >>>
Lees verder..
Toon kracht in uw presentatie Lichaamstaal - 6,9 (8 stemmen) - 2 reacties Het is niet altijd makkelijk de goede houding te vinden bij het verkoopgesprek. Waar moet u aan denken? >>>
Lees verder..
De kunst van het spiegelen Lichaamstaal - 5,8 (28 stemmen) - 9 reacties Mensen die qua gedachten op elkaar zijn afgestemd nemen in veel gevallen automatisch elkaars houding en manier van doen over. Hoe kunt u als verkoper van deze kennis gebruik maken?
Lees verder..
Waar laat u uw handen? Verkoopgesprek - 6,5 (59 stemmen) - 5 reacties De handen vormen een belangrijk instrument van de lichaamstaal. U kunt er uw verkoopverhaal mee ondersteunen, maar ook mee ontkrachten. Hoe kunt u uw handen het meest efficiënt 'inzetten'?
Lees verder..
Tips voor het sollicitatiegesprek Solliciteren in de Verkoop - 7,6 (76 stemmen) - 6 reacties Het sollicitatiegesprek is een bron van twijfel. Wat zijn de valkuilen? Waar liggen de kansen? Hier tips hoe u het gesprek aanpakt en waar u op moet letten, vooral waar het uw lichaamstaal betreft.
Lees verder..
Let op de koopsignalen! Koopsignalen - 8,0 (1 stemmen) - 1 reacties Als de klant geïnteresseerd is in uw product, dan is dat direct aan zijn woordkeus te merken. Waar moet u op letten? >>>
Lees verder..
Non-verbale reacties op bezwaar Lichaamstaal - 7,6 (24 stemmen) - 2 reacties Hoe moet je reageren op de twijfel, onverschilligheid en bezwaren van de klant? Om op deze houdingen op de juiste wijze te reageren bestaan verschillende gesprekstechnieken.
Lees verder..
Spiegelen en actief luisteren Verkoopgesprek - 6,9 (15 stemmen) - 6 reacties Om op de klanten af te stemmen en om de klanten te doen afstemmen op u, kan het zinvol zijn de klant te 'spiegelen'. U neemt in dat geval een gelijke lichaamshouding aan als de klanten.
Lees verder..
Stel dat u zelf de klant bent, hoe voelt dat? Klantencontact - 6,1 (27 stemmen)
Stiltes in het verkoopgesprek Lichaamstaal - 7,0 (21 stemmen) - 1 reacties
Ken de non-verbale verkoopsignalen! Lichaamstaal - 6,2 (32 stemmen) - 2 reacties
Verandering van houding Verkoopgesprek - 7,0 (5 stemmen) - 1 reacties
De mimiek van de verkoper Lichaamstaal - 7,0 (20 stemmen)
Non-verbale communicatie en verkoop. Verkoopgesprek - 6,3 (25 stemmen)
Visuele aspecten zijn belangrijk in de verkoop Klantencontact - 4,8 (12 stemmen) - 1 reacties
Laat je stem horen! Verkoopgesprek - 7,1 (61 stemmen) - 2 reacties
Verkopen met een glimlach Psychologie in de verkoop - 7,7 (19 stemmen)
Lichaamstaal tijdens het telefoneren Telefoontechniek - 7,3 (26 stemmen)
Overtuigingskracht en afstemmen Lichaamstaal - 5,5 (2 stemmen) - 1 reacties
Ben je een matcher of een mismatcher? Klantencontact - 7,0 (2 stemmen)
Beperk de ruis tijdens de verkoop! Verkoopgesprek - 7,3 (11 stemmen)
Persoonlijke Sales Ontwikkeling


Abonneer
Onze auteurs
Jan-Willem  Seip

Jan-Willem Seip

Jan-Willem Seip (1968) is oefenmeester in klantcontact. Zijn motto is “Verkopen is mensenwerk”.. meer..

Rene  Knecht

Rene Knecht

Sinds 1999 ben ik continu op zoek gegaan naar betere manieren om mijn eigen diensten te verkopen. .. meer..

Natasja   Hoogenboom

Natasja Hoogenboom

De missie van Natasja Hoogenboom is kristalhelder: bedrijven helpen succesvoller te worden in hun .. meer..

Michel  Hoetmer

Michel Hoetmer

Michel Hoetmer helpt met zijn verkooptrainingen en publicaties bedrijven meer winstgevende omzet t.. meer..

Harro  Willemsen

Harro Willemsen

Harro Willemsen is commercieel trainer, publicist en partner van 3to1. "Mijn missie is simpel: Ik .. meer..

Richard van Houten

Richard van Houten

Richard van Houten was 15 jaar eigenaar/MD van Bron & Partners Sales- en Communicatieopleidingen.
Nu geeft hij met zijn bedrijf Blue Tree Consultancy BV advies op gebied van organisatiestrategie, .. meer..

Marianne van de Water

Marianne van de Water

Expert koude acquisitie | Trainen, schrijven en vertellen over succesvol bellen | Iedereen met een.. meer..

Toine  Simons

Toine Simons

Toine Simons is Consultative Selling specialist en oprichter van trainingsbureau Beerschot & Simon.. meer..

Jorg  Hartog

Jorg Hartog

Hoe bouw je een new business machine waarmee je iedere maand een constante flow van afspraken en n.. meer..

Jos  Burgers

Jos Burgers

Jos Burgers is veelgevraagd spreker en auteur van bestsellers zoals ‘Klanten zijn eigenlijk net .. meer..

André  Hagelen

André Hagelen

André Hagelen is ondernemer en heeft meerdere bedrijven opgericht in marketing en sales. Zijn spe.. meer..