Alle artikelen over Vraagtechniek

De beste vraag Vraagtechniek - 7,6 (13 stemmen) Dagelijks worden we eraan herinnerd dat we vragen moeten stellen aan de klant. Maar wat is nu de beste vraag?
Lees verder..
De opinievraag als opwarmer tot de afsluiting Vraagtechniek - 7,2 (9 stemmen) - 1 reacties Natuurlijk zijn er vele manieren om tot afsuiting van de deal te komen. De eenvoudigste?
Lees verder..
De isolatievraag Vraagtechniek - 6,6 (21 stemmen) - 1 reacties Bij de vele soorten vragen die u kunt stellen is de isolatievraag een van de meest efficiënte. Hoe past u hem succesvol toe?
Lees verder..
De vraag die de tegenwerping opheft Vraagtechniek - 6,8 (10 stemmen) Wanneer u er in slaagt een tegenwerping van de klant om te zetten in een vraag, is de stap naar overeenstemming niet ver meer.
Lees verder..
De open vraag: wondermiddel in de verkoop Vraagtechniek - 5,9 (22 stemmen) - 5 reacties Open vragen behoren tot de krachtigste instrumenten in de verkoop. Waarom en hoe past u ze toe in de praktijk?
Lees verder..
Meer verkopen met één vraag Acquisitie - 7,1 (20 stemmen) - 7 reacties Volgens de Amerikaan Lawrence Friedman is het mogelijk om met één simpele vraag de omzet te verhogen. Hoe pakt u dat aan?
Lees verder..
Wat bedoelt u met deze vraag? Vraagtechniek - 7,9 (19 stemmen) - 1 reacties Uw klant stelt veel vragen, maar vraagt zelden wat hij echt wil weten. Weet u wat dat zou kunnen zijn?
Lees verder..
Voorkom aannames bij koude acquisitie: stel (open) vragen Cold Calling - 6,6 (12 stemmen) - 7 reacties Wanneer u een klant benadert en uitgaat van bepaalde aannames kan dat dodelijk zijn. Hoe moet het wel?
Lees verder..
Cold calling, maar dan met resultaat Cold Calling - 5,3 (20 stemmen) Bent u niet tevreden over uw cold calling gesprekken? Dan hebben we enkele essentiële tips voor u. >>>
Lees verder..
Beginvragen om de klant goed te peilen Vraagtechniek - 6,1 (8 stemmen) Het begin van het verkoopgesprek is vaak het moeilijkst. Hoe kunt u dat het beste aanpakken?
Lees verder..
Draai het eens om Vraagtechniek - 6,7 (6 stemmen) - 3 reacties 'Reversing' of 'vragen omdraaien' is een heel nuttige techniek om prospects aan het praten te houden. Maar het is o zo lastig om aan te leren - we zijn al vanaf onze jeugd geconditioneerd om antwoord te geven als iemand ons iets vraagt!
Lees verder..
De drie belangrijkste punten van goede sales: Nurture, nurture, nurture! Vraagtechniek - 6,1 (10 stemmen) - 2 reacties Wij Nederlanders zijn er trots op dat we direct zijn en niet om de hete brij heendraaien. Wij zeggen waar het op staat en dat maakt ons geliefd als handelspartners. Je weet bij ons wat je krijgt.
Lees verder..
Praat met uw klant als met uw eigen kind Klantencontact - 7,1 (7 stemmen) - 1 reacties De kern van de Sandler methodiek is dat u niet te vroeg presenteert, offertes stuurt of al uw advies en kennis weggeeft, voordat u zeker weet dat uw prospect een echte klant kan worden.
Lees verder..
Het is (bijna) nooit de prijs Prijs - 7,3 (15 stemmen) - 4 reacties Veel verkopers zijn er bang voor! Met neergeslagen ogen beantwoorden ze, redelijk verkrampt, de niet te ontlopen vraag naar de prijs.
Lees verder..
Onderscheid u van uw concurrent Concurrenten - 7,1 (23 stemmen) Wat u zegt, dat zeggen uw concurrenten ook, dus dat is niet meer onderscheidend genoeg. Wat te doen?
Lees verder..
Scoren met inhaakvragen Vraagtechniek - 3,2 (5 stemmen) Klanten zijn soms een tikje vaag. Vaagheid is een slechte voedingsbodem voor uw verkoopgesprekken. Stel dan inhaakvragen.
Lees verder..
De isolatievraag, een geducht wapen Vraagtechniek - 4,3 (9 stemmen) - 1 reacties Wat doet u als de klant onophoudelijk met nieuwe tegenwerpingen komt? U stelt de isolatievraag. >>>
Lees verder..
De juiste vragen stellen Vraagtechniek - 6,7 (15 stemmen) - 7 reacties Uit deze korte anekdote blijkt het maar weer: stel de juiste vragen!
Lees verder..
De kracht van open vragen Vraagtechniek
Lees verder..
Drie vragen die alles kunnen veranderen Vraagtechniek - 7,3 (4 stemmen) - 5 reacties Het zal u ook wel ooit overkomen. De klant heeft een bezwaar tegen uw aanbod. U bent te duur, hij wil nog even nadenken of overleggen met een ander,
Lees verder..
Vertel de potentiële klant niks vóórdat u alles van deze klant weet! Acquisitie
De beste vraag die u aan de klant kunt stellen Acquisitie - 4,5 (18 stemmen) - 12 reacties
Overtuigen door de goede vragen te stellen Overtuigen
Verkopen wordt bemiddelen Luisteren
Vraag waarom Vraagtechniek - 6,4 (16 stemmen) - 2 reacties
Persoonlijke Sales Ontwikkeling


Abonneer
Onze auteurs
Willem  Verbeke

Willem Verbeke

Willem Verbeke is Emeritus Professor aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Hij studeerde wijsb.. meer..

Jan-Willem  Seip

Jan-Willem Seip

Jan-Willem Seip (1968) is oefenmeester in klantcontact. Zijn motto is “Verkopen is mensenwerk”.. meer..

Rene  Knecht

Rene Knecht

Sinds 1999 ben ik continu op zoek gegaan naar betere manieren om mijn eigen diensten te verkopen. .. meer..

Natasja   Hoogenboom

Natasja Hoogenboom

De missie van Natasja Hoogenboom is kristalhelder: bedrijven helpen succesvoller te worden in hun .. meer..

Michel  Hoetmer

Michel Hoetmer

Michel Hoetmer helpt met zijn verkooptrainingen en publicaties bedrijven meer winstgevende omzet t.. meer..

Harro  Willemsen

Harro Willemsen

Harro Willemsen is commercieel trainer, publicist en partner van 3to1. "Mijn missie is simpel: Ik .. meer..

Richard van Houten

Richard van Houten

Richard van Houten is directeur/ eigenaar en trainer bij Bron & Partners. Hij adviseert bedrijven .. meer..

Marianne van de Water

Marianne van de Water

Expert koude acquisitie | Trainen, schrijven en vertellen over succesvol bellen | Iedereen met een.. meer..

Toine  Simons

Toine Simons

Toine Simons is Consultative Selling specialist en oprichter van trainingsbureau Beerschot & Simon.. meer..

Jorg  Hartog

Jorg Hartog

Hoe bouw je een new business machine waarmee je iedere maand een constante flow van afspraken en n.. meer..

Jos  Burgers

Jos Burgers

Jos Burgers is veelgevraagd spreker en auteur van bestsellers zoals ‘Klanten zijn eigenlijk net .. meer..

André  Hagelen

André Hagelen

André Hagelen is ondernemer en heeft meerdere bedrijven opgericht in marketing en sales. Zijn spe.. meer..