Alle artikelen van Steyn Elshout

Steyn  Elshout

Sales, de basis voor elke organisatie Sales Management - 7,4 (9 stemmen) - 4 reacties Vaak wordt er over sales érg moeilijk gedaan. Sales is een vak, een expertise, iets wat weinigen maar écht goed kunnen. Het moet in je zitten en je kunt er veel voor leren. Doordat het zo wordt gezien, zijn er ook veel verkopers die zich hierachter kunnen verschuilen.
Lees verder..
Hartelijkheid voor klanten, goed voor de korte en lange termijn 5,9 (12 stemmen) - 5 reacties De horeca in Amsterdam loopt € 200 miljoen per jaar mis door een gebrekkige klantvriendelijkheid. De lessen voor uw organisatie zijn natuurlijk duidelijk. Maar leest u toch even mee?
Lees verder..
5 tips voor het behalen van uw salestarget Targets - 5,0 (16 stemmen) Elk jaar hoor ik de discussies weer ontstaan... De verkopers lopen alweer achter op hun salestargets. Salestargets zijn, gezien de tijd die er nog is om deze nog te behalen, altijd een lastige discussie. Er is toch nog tijd genoeg?
Lees verder..
Salesmanagers gaan altijd voor hun eigenbelang Salesmanager - 6,9 (10 stemmen) - 3 reacties Nog te vaak hoor ik negatieve verhalen van accountmanagers over hun salesmanager. Hij kijkt alleen naar de korte termijn cijfers, hij snapt niet wat er in het hoofd van de klant omgaat, hij vertegenwoordigt de belangen naar boven niet goed.
Lees verder..
Social sales: verkopen, vertellen, luisteren of SCHREEUWEN Social Media - 5,8 (11 stemmen) - 2 reacties Voordat ik begin met mijn daadwerkelijke artikel, neem ik jullie graag mee naar het verleden. Vroeger was het leven erg simpel. Je had verkopers, marketeers en communicatiemedewerkers in een organisatie. Elk van hun had een duidelijke functie:
Lees verder..
Relatiebeheer makkelijk? Forget it! Sales Management - 8,6 (12 stemmen) - 3 reacties Relatiebeheer is een vak apart. Naast (koude) acquisitie, het hele traject om een klant voor uw organisatie te werven, betreft relatiebeheer een samenhang van activiteiten om een klant binnen uw organisatie te behouden.
Lees verder..
Hoe krijg ik nu dat contract? Afsluittechnieken - 6,7 (13 stemmen) - 1 reacties Herkent u dit? Vol vertrouwen begint u aan een traject. U vindt de juiste contactpersoon. U hebt een goed eerste gesprek, u weet de DMU goed te bepalen en uiteindelijk zelfs de onderhandelingen uitstekend door te komen. Yes, de order is binnen!
Lees verder..
Het nut van een salestraining Salestraining Veel trainingsaanvragen zijn onvoldoende gefundeerd. Het ontbreekt aan duidelijke doelstelling en inpassing in de organisatie. Hoe het wel moet? Expert Steyn Elshout geeft praktische tips.
Lees verder..
Wat bezielt een prospect? Prospects - 5,1 (11 stemmen) - 1 reacties Prospects zijn lastige wezens. Wat bezielt ze in hemelsnaam om het ons vaak zo moeilijk te maken in een verkooptraject?
Lees verder..
De vakantieperiode komt eraan! Verkoopkansen - 5,8 (4 stemmen) De laatste paar weken komen steeds meer mensen op me af om te vragen hoe ik omga met de vakantieperiode. Mijn eerste vraag terug hierbij is standaard, hoe zou jij omgaan met een periode dat half Nederland op vakantie is?
Lees verder..
Moeite voor de klant 7,7 (6 stemmen) - 3 reacties Hoeveel moeite bent u bereid te doen voor de klant? En welke inspanningen zijn effectief? Hier een handzame checklist.
Lees verder..
Het nieuwe jaar is begonnen! Accountplan - 10,0 (1 stemmen) - 4 reacties Het nieuwe jaar is begonnen! Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Dit jaar gaan we het target weer halen! Na ons heerlijk te hebben volgegeten met kerstlekkernijen en oliebollen is januari weer aangebroken.
Lees verder..
Help de Kerst komt eraan! Targets - 3 reacties Het is medio november, uw targets zijn nog niet voldoende behaald. Tijdens de salesmeeting worden de targets besproken en ja, we gaan weer voor de eindejaarsacties!
Lees verder..
Persoonlijke Sales Ontwikkeling


Abonneer
Onze auteurs
Jan-Willem  Seip

Jan-Willem Seip

Jan-Willem Seip (1968) is oefenmeester in klantcontact. Zijn motto is “Verkopen is mensenwerk”.. meer..

Rene  Knecht

Rene Knecht

Sinds 1999 ben ik continu op zoek gegaan naar betere manieren om mijn eigen diensten te verkopen. .. meer..

Natasja   Hoogenboom

Natasja Hoogenboom

De missie van Natasja Hoogenboom is kristalhelder: bedrijven helpen succesvoller te worden in hun .. meer..

Michel  Hoetmer

Michel Hoetmer

Michel Hoetmer helpt met zijn verkooptrainingen en publicaties bedrijven meer winstgevende omzet t.. meer..

Harro  Willemsen

Harro Willemsen

Harro Willemsen is commercieel trainer, publicist en partner van 3to1. "Mijn missie is simpel: Ik .. meer..

Richard van Houten

Richard van Houten

Richard van Houten was 15 jaar eigenaar/MD van Bron & Partners Sales- en Communicatieopleidingen.
Nu geeft hij met zijn bedrijf Blue Tree Consultancy BV advies op gebied van organisatiestrategie, .. meer..

Marianne van de Water

Marianne van de Water

Expert koude acquisitie | Trainen, schrijven en vertellen over succesvol bellen | Iedereen met een.. meer..

Toine  Simons

Toine Simons

Toine Simons is Consultative Selling specialist en oprichter van trainingsbureau Beerschot & Simon.. meer..

Jorg  Hartog

Jorg Hartog

Hoe bouw je een new business machine waarmee je iedere maand een constante flow van afspraken en n.. meer..

Jos  Burgers

Jos Burgers

Jos Burgers is veelgevraagd spreker en auteur van bestsellers zoals ‘Klanten zijn eigenlijk net .. meer..

André  Hagelen

André Hagelen

André Hagelen is ondernemer en heeft meerdere bedrijven opgericht in marketing en sales. Zijn spe.. meer..