Alle artikelen over Verkoopproces

Stel jezelf deze 3 vragen om meer deals te scoren Vragen stellen - 8,6 (16 stemmen) Een hogere conversie uit je vele afspraken halen? Werk je salesproces dan opnieuw uit rondom deze 3 cruciale vragen.
Lees verder..
Waarom is "teamwork" onmisbaar in de verkoop? Klantgerichtheid - 8,8 (13 stemmen) Teamwork is een onmisbare factor bij daadwerkelijk klantgericht handelen. Lees hier waarom en hoe u uw teamwork up to speed kan brengen.
Lees verder..
Hoe houdt u de regie over het verkoopgesprek in handen Acquisitie - 8,0 (22 stemmen) - 3 reacties Wie de regie voert over het verkoopgesprek maakt meer kans een deal te sluiten, maar hoe krijgt u die regie? Ontdek de SUPERB vraagstructuur voor meer verkoopsucces.
Lees verder..
‘Agile’ verkopen Verkoopproces - 9,3 (3 stemmen) ‘Niet wat de klant vraagt, maar wat de klant nodig heeft.’ Traditionele dienstenverkoop verliest haar kracht. Ontdek hier het antwoord op de ontwikkelingen in inkoop-land.
Lees verder..
Houd die achterban in de peiling! Bezwaren - 7,7 (3 stemmen) U heeft een fantastisch gesprek gehad, maar wanneer u weer contact opneemt is het klimaat opeens veranderd. Ze willen niet meer … Wat is er gebeurd?
Lees verder..
De belangrijkste pijler van succes in de verkoop Klantenkennis - 8,1 (8 stemmen) - 5 reacties
Lees verder..
Meer omzet met de Buyers Journey Sales Management - 6,0 (4 stemmen) Met hetzelfde verkoopteam veel meer omzet binnenhalen? Begin dan bij de Buyers Journey!
Lees verder..
7 uitgangspunten voor het succesvol verkopen van diensten Consultative Selling - 7,6 (22 stemmen) Consultative Selling of Solution Selling? Het maakt niet uit. Beide methodes hebben dezelfde grondbeginselen. Daarop baseren wij 7 uitgangspunten voor het succesvol verkopen van diensten.
Lees verder..
Niet verkopen, maar waarde aantonen Consultative Selling - 8,5 (17 stemmen) - 1 reacties Het verkopen van diensten slaagt gemiddeld in minder dan de helft van de gevallen. Wilt u daar verandering in brengen? Pas dan uw strategie aan met deze tips.
Lees verder..
De ‘V’ in Verkopen Verkoopproces - 8,5 (13 stemmen) Er zijn meer dan 700 technische tools om verkopers te helpen verkopen. Wat we wel eens vergeten is dat het belangrijkste woord in die zin nog steeds ‘Verkopen’ is. Ontdek de waarde van de mens achter de techniek.
Lees verder..
Praat u met een blocker of een mobilizer? Verkoopstrategie - 9,7 (19 stemmen) In complexe salestrajecten praten verkopers vaak met de verkeerde contactpersoon. Hoe vindt u de echte DMU mobilizers?
Lees verder..
De paradox van beïnvloeden Acquisitie - 9,3 (21 stemmen) - 1 reacties De klant lijkt geen oren te hebben naar uw USP's. Denkt u wel met de klant mee? Daar begint uw weg naar succes.
Lees verder..
Uitdagen of niet uitdagen? Verkooptheorieën - 8,8 (13 stemmen) - 3 reacties Overbekende verkoopmethoden (Solution Selling, SPIN-selling, etc.) worden de laatste jaren minder effectief in complexe salesomgevingen. Challenger Sales is daar sterk in opkomst. Is het zinvol het uitdagen te adopteren voor uw eigen verkooppraktijk?
Lees verder..
We verkopen verandering Verkooptheorieën - 8,3 (20 stemmen) - 4 reacties Complexe salesomgevingen vragen helemaal niet om een ROI of business case voor de klant. U dient over iets heel anders te praten dan uw product. Wat, en hoe, dat ontdekt u hier.
Lees verder..
Hoe wordt u als verkoper ook een goede onderhandelaar? Onderhandelen - 6,9 (15 stemmen) Voor verkopen en onderhandelen zijn verschillende vaardigheden vereist. Ontwikkel ook de onderhandelaar in u met deze praktijkvoorbeelden en tips.
Lees verder..
De verkoop verandert, transformeer uw aanpak Verkoopproces - 7,9 (14 stemmen) Tegenwoordig nemen inkopers pas contact op met mogelijke verkopers als 57% van het inkoopproces is gepasseerd. Tips voor de moderne verkoper om de manier van verkopen te laten aansluiten bij deze verandering.
Lees verder..
Is uw contactpersoon een marionet? Verkoopgesprek - 7,5 (2 stemmen) - 2 reacties U twijfelt of de persoon tegenover u aan tafel wel beslissingsbevoegdheid heeft. Elke verkoper kent deze situatie. Maar wat te doen?
Lees verder..
Het succes van de ELITE verkoopmethode Vragen stellen - 8,1 (18 stemmen) - 3 reacties Wat een topgolfer doet in vijf soorten slagen, doet een topverkoper in vijf soorten vragen. Beheerst u de ELITE-verkoopvragen?
Lees verder..
U krijgt uw superieure oplossing niet verkocht? Gesprekstechniek - 8,3 (27 stemmen) - 2 reacties Als u door de klant te veel wordt vergeleken met uw concurrenten dan beschouwt de klant u als een “commodity”en gaat simpelweg prijzen vergelijken. Kijk daarom eerst naar het proces. De inhoud volgt dan vanzelf.
Lees verder..
Kritieke momenten in de verkoop Verkoopproces - 7,0 (21 stemmen) - 4 reacties In elk verkoopproces zijn er een aantal 'momenten van waarheid'. Juist op deze momenten kunt u zich onderscheiden van uw concurrenten en de order binnenslepen of… verknallen.
Lees verder..
Offertes die scoren Offertes - 7,6 (11 stemmen) - 3 reacties
Vraag de klant om commitment over het verkoopproces Verkoopproces - 7,7 (14 stemmen) - 2 reacties
Persoonlijke Sales Ontwikkeling


Abonneer
Onze auteurs
Jan-Willem  Seip

Jan-Willem Seip

Jan-Willem Seip (1968) is oefenmeester in klantcontact. Zijn motto is “Verkopen is mensenwerk”.. meer..

Rene  Knecht

Rene Knecht

Sinds 1999 ben ik continu op zoek gegaan naar betere manieren om mijn eigen diensten te verkopen. .. meer..

Natasja   Hoogenboom

Natasja Hoogenboom

De missie van Natasja Hoogenboom is kristalhelder: bedrijven helpen succesvoller te worden in hun .. meer..

Michel  Hoetmer

Michel Hoetmer

Michel Hoetmer helpt met zijn verkooptrainingen en publicaties bedrijven meer winstgevende omzet t.. meer..

Harro  Willemsen

Harro Willemsen

Harro Willemsen is commercieel trainer, publicist en partner van 3to1. "Mijn missie is simpel: Ik .. meer..

Richard van Houten

Richard van Houten

Richard van Houten was 15 jaar eigenaar/MD van Bron & Partners Sales- en Communicatieopleidingen.
Nu geeft hij met zijn bedrijf Blue Tree Consultancy BV advies op gebied van organisatiestrategie, .. meer..

Marianne van de Water

Marianne van de Water

Expert koude acquisitie | Trainen, schrijven en vertellen over succesvol bellen | Iedereen met een.. meer..

Toine  Simons

Toine Simons

Toine Simons is Consultative Selling specialist en oprichter van trainingsbureau Beerschot & Simon.. meer..

Jorg  Hartog

Jorg Hartog

Hoe bouw je een new business machine waarmee je iedere maand een constante flow van afspraken en n.. meer..

Jos  Burgers

Jos Burgers

Jos Burgers is veelgevraagd spreker en auteur van bestsellers zoals ‘Klanten zijn eigenlijk net .. meer..

André  Hagelen

André Hagelen

André Hagelen is ondernemer en heeft meerdere bedrijven opgericht in marketing en sales. Zijn spe.. meer..