Reacties
m62 Visualcommunications is “de” specialist in de wereld op vlak van efficiënte en effectieve presentaties en het trainen en begeleiden van de sprekers. De benadering van presentaties door m62 is revolutionair, verhelderend en tezelfdertijd logisch. Ze is o.a. gebaseerd op uitgebreid empirisch en psychologisch onderzoek. De presentaties van m62 zijn aantrekkelijk, indrukwekkend en worden 3 tot 4 maal beter herinnerd dan de doorsnee presentaties (die in de meeste bedrijven en organisaties stiefmoederlijk worden behandeld). Op die manier helpen ze uw opportuniteiten en objectieven maximaliseren (of het nu over verkopen gaat of het overbrengen van ideeën en concepten).
Michel Breuker
Verrukkelijk om te lezen dat de schrijver van het stuk juist de performance van de persoon zelf stimuleert!
Koen probeert er alleen maar een reclame slaatje uit te slaan en dat zegt veel over hem en zijn bedrijf. Prutser!
Koen Bekkers
Zeer eigenaardige reactie. Mijn opzet was enkel de mensen te laten kennismaken met een aantal nieuwe inzichten op vlak van het geven van effectieve presentaties die echt het verschil maken (vergeef me mijn enthousiasme) en die aansluiten bij het zeer interessante artikel. Op onze website staan een aantal interessante tips (GRATIS) die ze hiervoor kunnen gebruiken om aldus hun persoonlijk skill set uit te breiden. Ik ben niet zo naïef om te denken dat ik hiermee nieuwe zaken zal doen. Hiervoor gebruiken wij, surprise, surprise, andere kanalen. Nu indien deze reacties niet op "Verkopersonline" mogen terechtkomen, verneem ik dit graag.
Met vriendelijke groeten,
Koen
David Bloch
Ik deel Michels reactie op Koens commentaar. Zelfs Koens reactie op Michels reactie versterkt de kritiek op z'n 'verkopactiviteit'.
Tegelijkertijd is het bijzonder waardevol om te kijken naar Koens site ... simpelweg om andere inzichten te krijgen.
Ja, er zijn veel creatieve PP-presentaties, EN mijn punt blijft dat de spreker o-zo-vaak maar een hulpmiddel tot z'n hulpmiddelen wordt.
Dag in, dag uit ondersteun ik sprekers in het loskomen van het scherm om in contact te komen met hun luisteraars. Vaak een klus die vergt grote stappen in de persoonlijke ontwikkeling van de spreker.
Michel, dank voor jouw warme woorden en waardering!
Koen, overweeg om 'mensen' alleen te gebruiken wanneer je vergelijkt met computers of dieren; 'mensen' is onpersoonlijk . Woorden als 'luisteraars', 'sprekers', 'medewerkers', 'lezers', 'klanten' zijn persoonlijk, en duidelijk. Ook je woordkeuze is een presentatie!
Keep reading, there's lots more!
DAVID
www.perfectpresentation.nl
Sjoerd
Wat je ook van de reacties op dit artikel vindt, Koen heeft het in ieder geval voor elkaar gekregen om de lezer naar zijn website te krijgen... (in ieder geval David en ondergetekende).
Het artikel, en overigens ook de visie die m62 erop nahoudt, spreekt absoluut tot de verbeelding. Te vaak zitten we onze tijd te verdoen, en die van onze toehoorders, met saaie 'voor- en meeleessessies' die begeleidt worden door tekst op powerpointslides. Ik reken mijzelf nog altijd rijk met de training die ik heb mogen volgen op het gebied van presentatietechnieken. Het heeft me enorm geholpen om los te komen van de dwangmatige verbintenis die je als spreker meent te moeten hebben met de laptop en met powerpoint in het bijzonder.
Een handige ezelsbrug die ik gebruik om mijzelf te dwingen niet te verzanden in een 'voor- en meeleessessie' is om eerst alles wat je wilt vertellen in een powerpoint te zetten (tekst), deze tekst vervolgens kopiëren naar de handoutsectie in Powerpoint, om vervolgens de juiste visuals bij je verhaal te plaatsen. Het lijkt een omweg (en feitelijk is het dat ook), het helpt me echter om gestructureerd m'n verhaal op inhoud op te bouwen en daaromheen de visuals, TER ONDERSTEUNING, een plaats te geven in de presentatie. Powerpointslides worden dan ook automatisch ondergeschikt aan je verhaal en de wijze waarop je dit verteld, de inhoud was immers de start van de bouw van de presentatie.
En dan nog behoeven presentaties (ook de mijne!) altijd een kritische review om kracht en effectiviteit ervan te verbeteren. De kracht van een presentatie (en zo ook voor een brief/mail etc) in het 'weglaten/weghalen'.
Mijn ervaring is dat het niet heel veel moeite kost om boven het 'gemiddelde' uit et steken met een presentatie. En dat heeft, helaas helaas, heel veel te maken met het gemiddelde niveau van presenteren in Nederland.
Dus...nog bergen werk te verzetten, David ! :-)
Hartelijke groet,
Sjoerd
D
Sjoerd, wat fijn dat je zo diep 'spit' in het archief!
Ik waardeer in het bijzonder zowel je relativerende opmerkingen als de tips die je geeft die voor JOU werken.
Ja, er IS inderdaad nog veel te doen.
Overweeg wel als luisteraar om 'verkeerde' presentaties te verlaten. Neem de handout mee, ga rustig een kopje koffie drinken terwijl je deze doorneemt, en ga terug de zaal in wanneer je applaus (!) hoort ... Als meer luisteraars dit gedrag zouden vertonen dan vermoed ik dat er snel verandering zou komen in de kwaliteit van de presentaties!
Hartegroet,
DAVID
pierre
Ik vind zeer goede tips op www.powerpoint-presentation-power.com
Dank je, Pierre, voor deze waardevolle tip - ideaal voor degenen die er echt een studie van willen maken.
Mijn korte, overzichtelijke, praktijkgerichte tips zijn er voor de lezer die geen tijd noch belangstelling heeft om 'te studeren', maar die wél snel en doeltreffend zijn presentatie wil verbeteren.
Voor ieder wat wils!
En, 'de lezing leeft voort'.
Gisteren heb ik bij een business club in Doetinchem de topman van een verzekeringsmaatschappij meegemaakt die 18 slides (zelfs met opbouw) heeft doorgejast in amper 8 minuten.
Hij begon met zichzelf en zijn bedrijf, hij vertelde over zijn bedrijf en hij eindigt bij zijn bedrijf en met een lading clichés zoals 'dank u voor uw aandacht'.
Hoerah - nog meer koren op mijn molen!
Hartegroet,
DAVID
Reageren
Let op
Uw naam en eventueel uw website worden getoond boven uw reactie.
Vul uw emailadres in als u op de hoogte gehouden wilt worden over reacties op dit artikel.
|