Wetten van Succes

Redactie Verkopersonline.nl
Redactie Verkopersonline.nl

Brian Tracy is een van de bekendste verkoopgoeroes in de VS. In de loop van zijn carrière ontdekte hij dat succes afhangt van een aantal levenswetten. Vergelijkt u deze wetten maar met de natuurkundige wetten. Het zijn wetten die altijd en overal gelden. Leef naar deze wetten en u zult ook succes hebben!

Wetten van Succes

1. De wet van oorzaak en gevolg:
"Aan al hetgeen er gebeurt ligt iets ten grondslag; voor elk gevolg bestaat er een specifieke oorzaak."

Uit deze wet blijkt meteen dat succes geen toeval is. Als u de verkeerde dingen onderneemt, dan krijgt u ook de verkeerde resultaten. Maar als u daarentegen constant nuttige investeringen doet in uw carrière, dan zult u vroeg of laat succes hebben. Vergelijk het met een tuintje. Als u het tuintje niet onderhoud dan staat het binnen de kortste keren vol met onkruid. Pleeg constant onderhoud aan uw tuin en het succes kan niet uitblijven!

2. De wet van de overtuiging
"Alles wat u echt met gevoel gelooft, wordt uw eigen werkelijkheid."

U gedraagt zich in overeenstemming met uw overtuigingen. Stelt u zich eens voor: u bent hoogspringer en staat klaar voor de belangrijkste sprong in uw leven. De opgave is gigantisch, nog nooit heeft u over deze hoogte gesprongen. U bent vol twijfel en onzekerheid. Zou ik het halen? Nee, dat lukt vast niet. U bent de regisseur van uw eigen film. Telkens opnieuw stelt u zich voor wat er gaat gebeuren. U ziet de lat er af vallen. Uiteindelijk neemt u uw aanloop en.... tikt enkele momenten later de lat naar beneden. Door het opgebouwde negatieve denkpatroon en de overtuiging dat het niet zal lukken, was u als een auto die zich in beweging probeerde te zetten met de handrem erop. Als u daarentegen een positief beeld vormt in uw hoofd dan kunt u vol gas op uw doel afstevenen!

3. De wet van de verwachtingen
"Wat u ook verwacht, met het nodige zelfvertrouwen wordt het uw eigen self-fulfilling prophecy".

Iedereen maakt het wel eens mee. U verwacht dat iets zich voor zal doen en ja hoor het gebeurt ook nog in werkelijkheid. Hoeveel mensen hoort u niet zeggen: "Dat zal vast niet lukken". Negatieve verwachtingen geven negatieve uitkomsten. Positieve verwachtingen geven positieve uitkomsten. Op een dag werd de grote Thomas Edison bezocht door een jonge journalist. Edison was bezig met de uitvinding van de gloeilamp. Hij had al op zo'n dertienduizend manieren geprobeerd een lamp in elkaar te knutselen. De journalist vroeg hem: "meneer Edison u weet toch dat uw project gedoemd is te mislukken, alle wetenschappers van deze tijd zeggen dat het niet mogelijk is via elektriciteit licht te maken?" Edison antwoordde: "mijn jongen, je begrijpt er helemaal niets van, ik heb dertienduizend manieren gevonden waarop het niet moet, elke stap die ik zet brengt mij dichter bij mijn doel". En dat het gelukt is weten wij allemaal.

4. De wet van de aantrekking
"U bent een levende magneet; u trekt in uw leven altijd mensen, situaties en omstandigheden aan die in overeenstemming zijn met uw overheersende gedachten".

Verkopers die werken in een grote organisatie zijn allemaal bekend met dit verschijnsel. Kijk eens rond op de jaarlijkse verkoopdag. De "winners" en "losers" staan in aparte groepjes bij elkaar. De "winners" zijn vol enthousiasme over hun bedrijf, hun product en hun kansen voor het volgende jaar. De "losers" klagen dat het bedrijf de verkeerde strategie heeft, het product is natuurlijk waardeloos en kansen voor volgend jaar? Nul. Beide groepen werken in hetzelfde bedrijf en met dezelfde producten en hebben dus dezelfde kansen. Uw kansen op succes hangen er slechts van af met wie u zich identificeert: de winners of de losers!

5. De wet van de overeenkomst
"Uw buitenwereld is een weerspiegeling van uw innerlijke wereld; ze komt overeen met uw overheersende denkpatronen."

Soms zien wij het wel eens op de TV iemand die "geniet" van de een of andere sociale uitkering. Het is altijd de schuld van anderen dat hij in een uitzichtloze situatie verzeild is geraakt. Kan hij er wat aan doen dat hij geen werk heeft? Nee, natuurlijk niet zijn baas was een schurk en heeft hem zomaar op straat gezet. Die nieuwe baan aannemen? Uiteraard niet want daar is hij veel te goed voor en bovendien is de betaling wel heel erg beroerd. Hij gaat er nog op achteruit ook! Wat zo'n persoon vaak vergeet is dat als hij weer werk heeft hij een eerste stap heeft gezet in de richting van een betere toekomst. Succes komt niet vanzelf. Hij vergeet dat hij er zelf wel wat voor moet doen. Wijzig uw denkpatroon en u zult versteld staan van alle nieuwe mogelijkheden die zich aandienen!

Redactie Verkopersonline.nl

Redactie Verkopersonline.nl
Alle artikelen van deze auteur
De auteur wil graag weten
hoe u dit artikel waardeert:

10
 
Waardering   8,0
(13 stemmen)
Reacties

EL Pastoor

Geweldig artikel!
Als er toch eens wat meer positief over deze wetten werd nagedacht,zou de wereld niet zo belerend zijn en zou iedereen in aanmerking komen voor deze SUCCESformule!
Maar inderdaad, je moet overtuigt zijn van jezelf...en...je moet er wel wat voor doen!Bovendien moet je het positieve complimenteren bij je zelf en het negatieve negeren...en doorzetten!!
Met vriendelijke groet,El Pastoor

Reageren

Let op
Uw naam en eventueel uw website worden getoond boven uw reactie.
Vul uw emailadres in als u op de hoogte gehouden wilt worden over reacties op dit artikel.

Uw naam
Uw emailadres  optioneel
Uw website optioneel
Persoonlijke Sales Ontwikkeling


Abonneer
Onze auteurs
Jan-Willem  Seip

Jan-Willem Seip

Jan-Willem Seip (1968) is oefenmeester in klantcontact. Zijn motto is “Verkopen is mensenwerk”.. meer..

Rene  Knecht

Rene Knecht

Sinds 1999 ben ik continu op zoek gegaan naar betere manieren om mijn eigen diensten te verkopen. .. meer..

Natasja   Hoogenboom

Natasja Hoogenboom

De missie van Natasja Hoogenboom is kristalhelder: bedrijven helpen succesvoller te worden in hun .. meer..

Michel  Hoetmer

Michel Hoetmer

Michel Hoetmer helpt met zijn verkooptrainingen en publicaties bedrijven meer winstgevende omzet t.. meer..

Harro  Willemsen

Harro Willemsen

Harro Willemsen is commercieel trainer, publicist en partner van 3to1. "Mijn missie is simpel: Ik .. meer..

Richard van Houten

Richard van Houten

Richard van Houten was 15 jaar eigenaar/MD van Bron & Partners Sales- en Communicatieopleidingen.
Nu geeft hij met zijn bedrijf Blue Tree Consultancy BV advies op gebied van organisatiestrategie, .. meer..

Marianne van de Water

Marianne van de Water

Expert koude acquisitie | Trainen, schrijven en vertellen over succesvol bellen | Iedereen met een.. meer..

Toine  Simons

Toine Simons

Toine Simons is Consultative Selling specialist en oprichter van trainingsbureau Beerschot & Simon.. meer..

Jorg  Hartog

Jorg Hartog

Hoe bouw je een new business machine waarmee je iedere maand een constante flow van afspraken en n.. meer..

Jos  Burgers

Jos Burgers

Jos Burgers is veelgevraagd spreker en auteur van bestsellers zoals ‘Klanten zijn eigenlijk net .. meer..

André  Hagelen

André Hagelen

André Hagelen is ondernemer en heeft meerdere bedrijven opgericht in marketing en sales. Zijn spe.. meer..