Ondersteun de horeca met vaker afhalen of thuisbezorgen

Alle horeca is weer dicht. Waren ze de eerste klap nog niet te boven, hakt dit er natuurlijk behoorlijk in. Tijd om de handen ineen te slaan dus. En dat is niet zo moeilijk. Afhalen of bezorgen mag nog wel. Met deze tips ga jij de komende weken dus ‘gewoon’ uit eten en borrelen maar dan op een andere locatie: bij jou thuis. Tips dus waar niet alleen jij blij van wordt, maar je favoriete restaurant ook. 

Ondersteun de horeca met vaker afhalen of thuisbezorgen

Home Restaurant met sterren
In plaats van reserveren voor het weekend, bestel je nu bij het restaurant jouw favoriete diner. Doe dat wel rechtstreeks zodat het restaurant het volle bedrag ook ontvangt. En liefst op tijd zodat ze het kunnen inplannen. Overigens mogen dat nu ook best wat duurdere gerechten zijn want de parkeer-of taxikosten heb je niet. En je drankjes heb je ook al in huis.
 
Maak er een echt bijzonder etentje van door de tafel mooi te dekken of misschien wel op een andere plek in huis neer te zetten. Ga je voor sushi doe dan eens gek en dek je lage salontafel. Comfy kussens erbij en je hebt een heuse sushi salon. Nog completer maak je het sake, stokjes en een Japans muziekje. Vergeet niet je gewoon van te voren op te tutten, luchtje op te doen alsof je er op uit gaat. 

Wine time 
Deze bijna quarantaine geeft je de gelegenheid om je beste vrienden stel even echt te verwennen met quality time met elkaar. Organiseer een herfst-wijnproeverij bijvoorbeeld. Lekker warm cosy binnen met heerlijke rode wijnen. De herfst staat voor gezelligheid dus dat komt goed uit. Bestel er bij een restaurant een schaal met fingerfood bij en compleet is je avond. 

Vooraf koop je verschillende wijnen in en zet je de informatie over de wijnen op kleine kaartjes. Denk aan uit welk land de wijn komt, eventueel het wijnhuis, hoe oud de wijn is en op welke temperatuur die het het best tot zijn recht komt. Er een quiz van maken is ook leuk.  

En, het is het moment voor jou om eindelijk eens echt naar die wijnkasten te mogen kijken. Want dit is hét moment om er een te kopen. Denk je eens in, altijd een wijntje op de juiste temperatuur in huis. Dat helpt jou deze tijd wel door. Wil je geen extra kast in je kamer of keuken? Er is ook de wijnkoelkast inbouw. Mooi weggewerkt in je keuken maar altijd een wijntje op de juiste temperatuur. 

Pasta dinsdag en noodle donderdag, heel maatschappelijk verantwoord
Introduceer een vaste dag waarop jullie niet koken. Met dat thuiswerken is dat beste een goed idee en voor de horeca zou dit een mooie boost zijn. Zie het niet als luiheid of te duur maar als maatschappelijk verantwoord!! Want jij helpt de horeca deze tijd door te komen. Een goed doel dus. De tijd die je bespaart met boodschappen doen en koken kun je nu aan iets anders besteden. Aan jezelf of aan elkaar. Ga je op je vaste thuisbezorgd dag voor pizza, pasta, noedels, sushi, vega of kies je steeds weer iets anders? 
 
De auteur wil graag weten
hoe u dit artikel waardeert:









10
 
Waardering  
Gerelateerde Artikelen
Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wilt u als eerste reageren?
 
Reageren

Let op
Uw naam en eventueel uw website worden getoond boven uw reactie.
Vul uw emailadres in als u op de hoogte gehouden wilt worden over reacties op dit artikel.

Uw naam
Uw emailadres  optioneel
Uw website optioneel
Persoonlijke Sales Ontwikkeling


Abonneer
Onze auteurs
Jan-Willem  Seip

Jan-Willem Seip

Jan-Willem Seip (1968) is oefenmeester in klantcontact. Zijn motto is “Verkopen is mensenwerk”.. meer..

Rene  Knecht

Rene Knecht

Sinds 1999 ben ik continu op zoek gegaan naar betere manieren om mijn eigen diensten te verkopen. .. meer..

Natasja   Hoogenboom

Natasja Hoogenboom

De missie van Natasja Hoogenboom is kristalhelder: bedrijven helpen succesvoller te worden in hun .. meer..

Michel  Hoetmer

Michel Hoetmer

Michel Hoetmer helpt met zijn verkooptrainingen en publicaties bedrijven meer winstgevende omzet t.. meer..

Harro  Willemsen

Harro Willemsen

Harro Willemsen is commercieel trainer, publicist en partner van 3to1. "Mijn missie is simpel: Ik .. meer..

Richard van Houten

Richard van Houten

Richard van Houten is directeur/ eigenaar en trainer bij Bron & Partners. Hij adviseert bedrijven .. meer..

Marianne van de Water

Marianne van de Water

Expert koude acquisitie | Trainen, schrijven en vertellen over succesvol bellen | Iedereen met een.. meer..

Toine  Simons

Toine Simons

Toine Simons is Consultative Selling specialist en oprichter van trainingsbureau Beerschot & Simon.. meer..

Jorg  Hartog

Jorg Hartog

Hoe bouw je een new business machine waarmee je iedere maand een constante flow van afspraken en n.. meer..

Jos  Burgers

Jos Burgers

Jos Burgers is veelgevraagd spreker en auteur van bestsellers zoals ‘Klanten zijn eigenlijk net .. meer..

André  Hagelen

André Hagelen

André Hagelen is ondernemer en heeft meerdere bedrijven opgericht in marketing en sales. Zijn spe.. meer..