Alle artikelen over Angst en Verkopen

Ja maar, ik ben toch aardig!? Positief denken - 8,6 (19 stemmen) - 4 reacties Een verkoper die moeite heeft met afwijzing heeft het niet makkelijk. Maar we hebben vrijwel allemaal last van afwijzing. Ontdek wat u kunt doen; met tips uit het winnaarsdenken!
Lees verder..
Last van kortsluiting bij het schrijven van offertes? Offertes - 9,3 (6 stemmen) - 2 reacties Veel accountmanagers zijn blij als ze een offerte mogen maken. Maar als ze die eenmaal moeten schrijven, zien ze er als een berg tegenop. Ze hebben last van een schrijversblok. Herkenbaar?
Lees verder..
Helpt netwerken u bij de verkoop? Netwerken - 7,2 (25 stemmen) - 4 reacties Als verkoper wordt u betaald om afgewezen te worden. Veel verkopers zoeken daarbij hun heil in netwerkbijeenkomsten. Bezint! Voor u begint!
Lees verder..
Angst en effectief presenteren Presenteren - 9,0 (36 stemmen) - 4 reacties Wel eens last van plankenkoorts voor een presentatie? Vier tips om uw 'angst' te bezweren.
Lees verder..
Bel-angst of motivatieprobleem? Koude Acquisitie - 7,9 (33 stemmen) - 2 reacties Er schijnt een groep mensen te zijn die anno nu toch nog bang is voor de telefoon: Verkopers! Of is er iets anders aan de hand?
Lees verder..
De angst om te kopen Psychologie in de verkoop - 6,0 (21 stemmen) - 3 reacties Van nature heeft de mens een bepaald afweermechanisme tegen gevaar en soms … tegen verkopers! Hoe gaat u het beste met dit gegeven om?
Lees verder..
Gebruikt u als verkoper de angst van de klant? Angst en Verkopen - 7,9 (26 stemmen) - 3 reacties Weleens bang geweest om iets te missen? Dat gevoel kunt u omzetten in een verkooptechniek. Leer hiervan gebruik te maken.
Lees verder..
Zeven gouden acquisitietips Acquisitie - 8,0 (219 stemmen) - 19 reacties Waarom zijn sommige verkopers enorm succesvol met het binnenhalen van nieuwe klanten en lukt het anderen niet of nauwelijks? Is er een bijzonder geheim?
Lees verder..
De angst voor 'NEE' Angst en Verkopen - 7,5 (38 stemmen) - 13 reacties Niemand houdt van teleurstelling, in dit geval het horen van de NEE, dus gaan we onbewust patronen ontwikkelen, waarmee we hopen dat die ons bij die pijn vandaan houden.
Lees verder..
Belangst? Acquisitie - 6,2 (31 stemmen) - 2 reacties Veel verkopers gaan liever naar de tandarts voor een wortelkanaalbehandeling dan dat ze aan koude acquisitie via de telefoon doen. Een veel gehoorde verklaring hiervoor is: belangst.
Lees verder..
Drempelvrees? Plankenkoorts? Of iets anders? Angst en Verkopen - 7,0 (16 stemmen) - 14 reacties Drempelvrees, spreekangst, plankenkoorts - allemaal namen voor hetzelfde verschijnsel: de aanwezigheid van adrenaline in uw lichaam. Communicatiedeskundige David Bloch werpt een onorthodoxe blik op dit verschijnsel – en biedt oplossingen
Lees verder..
Verkoopresultaten en angst Problemen met Verkopen - 7,2 (33 stemmen) - 1 reacties Succesvolle verkopers kennen niet alleen hun eigen kracht, maar onderkennen ook hun angsten. Onze resultaten worden niet alleen bepaald door onze kwaliteiten, maar ook door datgene wat ons tegenhoudt, onze angst.
Lees verder..
Persoonlijke Sales Ontwikkeling


Abonneer
Onze auteurs
Rene  Knecht

Rene Knecht

Sinds 1999 ben ik continu op zoek gegaan naar betere manieren om mijn eigen diensten te verkopen. .. meer..

Marcel  Hoefman

Marcel Hoefman

Marcel Hoefman traint en adviseert organisaties en individuen die meer rendement uit commerciële .. meer..

Natasja   Hoogenboom

Natasja Hoogenboom

De missie van Natasja Hoogenboom is kristalhelder: bedrijven helpen succesvoller te worden in hun .. meer..

Michel  Hoetmer

Michel Hoetmer

Michel Hoetmer helpt met zijn verkooptrainingen en publicaties bedrijven meer winstgevende omzet t.. meer..

Harro  Willemsen

Harro Willemsen

Harro Willemsen is commercieel trainer, publicist en partner van 3to1. "Mijn missie is simpel: Ik .. meer..

Richard van Houten

Richard van Houten

Richard van Houten is directeur/ eigenaar en trainer bij Bron & Partners. Hij adviseert bedrijven .. meer..

Toine  Simons

Toine Simons

Toine Simons is Consultative Selling specialist en oprichter van trainingsbureau Beerschot & Simon.. meer..

Jan-Willem  Seip

Jan-Willem Seip

Jan-Willem Seip (1968) is oefenmeester in klantcontact. Zijn motto is “Verkopen is mensenwerk”.. meer..

Victor  Bonke

Victor Bonke

Als bevlogen spreker, trainer en coach helpt Victor salesmensen bij (koude) acquisitie, gebaseerd .. meer..

Jos  Burgers

Jos Burgers

Jos Burgers is veelgevraagd spreker en auteur van bestsellers zoals ‘Klanten zijn eigenlijk net .. meer..

André  Hagelen

André Hagelen

André Hagelen is ondernemer en heeft meerdere bedrijven opgericht in marketing en sales. Zijn spe.. meer..