Alle artikelen over Sales management

Aan de slag met een beller! Acquisitie - 8,0 (2 stemmen) - 1 reacties Wat een beller kan en wat een organisatie denkt dat nodig is, dat loopt nog wel eens uiteen. Volg dit verhaal over een trainingsdag en ontdek waar veelvoorkomende knelpunten zitten.
Lees verder..
Start-up Sales: a different cookie Acquisitie - 9,5 (6 stemmen) Start-ups hebben gemeenschappelijk dat er een specifieke sales strategie nodig is: de investeringen moeten worden gerechtvaardigd. Lees hier hoe je dit succesvol aanpakt.
Lees verder..
Je komt elkaar altijd weer tegen Kwaliteiten van de Verkoper - 8,8 (16 stemmen) - 2 reacties We willen allemaal met respect worden behandeld, maar behandelen we zelf iedereen dan ook met respect? Dat gaat niet altijd vanzelf. Leer hier de valkuilen van respect kennen; met tips om er niet in te vallen.
Lees verder..
8 redenen waarom sales development-teams falen Salesteam - 8,5 (2 stemmen) Sales development-teams zijn de drijvende kracht achter gekwalificeerde leads voor verkoopteams. Toch gaan er vaak dingen mis. Lees hier welke en hoe het anders kan.
Lees verder..
Contact met je klant? Bellen! Cold calling Bellen… het blijft een ondergeschoven kindje. Zo jammer. Je kunt er zoveel mee bereiken! Lees hier waar de schoen wringt en hoe je dat oplost en van je bellers weer een topteam maakt.
Lees verder..
Wat sales kan leren van AI Salesproces Wat is de overeenkomst tussen digital marketing en AI in de zorg? Antwoord: procesdenken. En daar kunnen we ook in de dagelijkse salespraktijk nog wat van leren.
Lees verder..
Je eigen Sales Playbook in 9 stappen Verkoopstrategie - 8,3 (22 stemmen) Iedere grote sportclub heeft er eentje: een playbook waarin speltechnieken en -strategieën zijn vastgelegd. Een playbook voor het salesteam helpt je verkopers naar de eredivisie. Ontdek hoe in deze longread.
Lees verder..
Waarom is "teamwork" onmisbaar in de verkoop? Klantgerichtheid - 8,8 (13 stemmen) Teamwork is een onmisbare factor bij daadwerkelijk klantgericht handelen. Lees hier waarom en hoe u uw teamwork up to speed kan brengen.
Lees verder..
De beste zelfcoachingsvraag Persoonlijke ontwikkeling - 9,0 (34 stemmen) Als u de kwaliteit van uw commerciële gesprekken wilt verbeteren is er één vraag die u uzelf kunt stellen na ieder gesprek. Welke? Dat leest u in dit artikel.
Lees verder..
Closing-skills coachen, hoe doe je dat? Closing - 9,5 (38 stemmen) Effectief een deal sluiten is een vaardigheid waarmee veel verkopers worstelen. Hier ligt een taak voor het sales management. Gebruik deze tips en ga 300% meer verkopen!
Lees verder..
Nieuwe privacywetgeving nekslag voor koude acquisitie? Koude Acquisitie - 7,4 (22 stemmen) - 2 reacties U zult ongetwijfeld al het een en ander hebben vernomen over de nieuwe privacywetgeving. Wat is precies de impact op uw werk als verkoper?
Lees verder..
Beslis! Kies uw klant Doelgroep - 8,0 (24 stemmen) - 3 reacties Fors groeien als het economisch klimaat even tegenzit? Dat kan, mits u selectief durft te zijn. Breng focus aan in uw klantenbestand; juist nu.
Lees verder..
Een verkoopgesprek zonder bezwaren bestaat niet Bezwaren - 6,1 (12 stemmen) Als het gaat over omgaan met bezwaren, dan gaat het vaak over het voorkomen of laten verdwijnen ervan. Dit is onmogelijk en ook bad for business! Ontdek waarom bezwaren omarmen logischer is dan ze weg te poetsen.
Lees verder..
Afsluiten? Begin ermee vóór de opening! Afsluittechnieken - 8,9 (22 stemmen) - 2 reacties Het blijft een uitdaging voor verkopers om tot het sluiten van de deal te komen. Met deze praktische checklist en concrete tips optimaliseert u de closing skills van uw salesteam.
Lees verder..
De meerwaarde van een bidmanager Offertes - 8,7 (6 stemmen) Hoe stemt uw organisatie de offerte van Sales en de kosten van Service overeen? Een bidmanager kan uw verkoopsucces aanzienlijk verhogen. Lees hoe dit in zijn werk gaat, zowel extern áls intern.
Lees verder..
‘Sales’ bestaat niet Verkooptheorieën - 8,9 (35 stemmen) - 2 reacties Er bestaat geen salesmethodiek die voor iedere situatie inzetbaar is. Toch wordt ‘sales’ in trainingen en artikelen vaak zo benaderd. 4 tips om de valkuilen hiervan te omzeilen en uzelf doelgericht te ontwikkelen.
Lees verder..
Wat zou u doen als u de klant bent? Gesprekstechniek - 8,6 (5 stemmen) Stel voor dat u de klant van uw eigen product bent. Hoe zou u willen dat een verkoper zich gedraagt? Deze 4 verrassende tips helpen u op weg.
Lees verder..
Feedback geven: wel of niet 'sandwichen'? Feedback - 7,3 (15 stemmen) - 4 reacties De sandwichtechniek is een veelgebruikte feedbackmethode, maar het is de vraag of hij wel zo doelmatig is. Ontdek waar het mis gaat en wat u beter kunt doen.
Lees verder..
Hoeveel tijd besteedt uw binnendienst aan verkopen? Binnendienst - 8,0 (37 stemmen) - 4 reacties Schokkend: de gemiddelde binnendienst besteedt slechts 17% aan daadwerkelijke verkoop. Zes tips om van uw bureautijgers weer verkopers te maken.
Lees verder..
Zo wordt u een goede verkoopcoach Sales coaching - 7,8 (18 stemmen) - 3 reacties Tussen een verkooptraining en verbeteringen in de praktijk ligt een kerntaak voor salesmanagers: verkopers coachen. Maar hoe doet u dat effectief en zonder weerstand op te roepen?
Lees verder..
Naar meer winstgevende klanten met het GIK profiel Doelgroep - 7,2 (10 stemmen) - 4 reacties
Het salesteam als motor van succes Salesteam - 7,0 (10 stemmen)
Heeft de vergadering een op actie gerichte doelstelling? Vergaderen - 7,9 (8 stemmen) - 1 reacties
Positief beïnvloeden voor Sales Managers Beïnvloeden - 7,9 (20 stemmen) - 2 reacties
Hoe bedoel je…economische omstandigheden? Verkoopsucces - 7,2 (10 stemmen) - 8 reacties
Heeft uw verkoopbinnendienst tijd om te verkopen? Binnendienst - 6,7 (46 stemmen) - 8 reacties
Management by simplicity Zelfontwikkeling - 8,3 (32 stemmen) - 4 reacties
De angst voor 'NEE' Angst en Verkopen - 7,5 (38 stemmen) - 13 reacties
Salesmanagers gaan altijd voor hun eigenbelang Salesmanager - 6,9 (10 stemmen) - 3 reacties
Succesvol bezuinigen met solide verkooprapportages Rapporteren - 7,0 (8 stemmen)
Checklist Sales Actie Salesmanager - 6,1 (21 stemmen)
Gebruik uw budget effectief Acquisitie - 6,0 (1 stemmen) - 2 reacties
Verkoopmanagement = mentaliteitsmanagement Motivatie - 6,7 (13 stemmen) - 2 reacties
Echte koopjes bestaan niet Verkooptactiek - 7,4 (15 stemmen) - 4 reacties
Meer pit in uw sales meeting Salesmanager - 6,6 (27 stemmen)
Persoonlijke Sales Ontwikkeling


Abonneer
Onze auteurs
Jan-Willem  Seip

Jan-Willem Seip

Jan-Willem Seip (1968) is oefenmeester in klantcontact. Zijn motto is “Verkopen is mensenwerk”.. meer..

Rene  Knecht

Rene Knecht

Sinds 1999 ben ik continu op zoek gegaan naar betere manieren om mijn eigen diensten te verkopen. .. meer..

Natasja   Hoogenboom

Natasja Hoogenboom

De missie van Natasja Hoogenboom is kristalhelder: bedrijven helpen succesvoller te worden in hun .. meer..

Michel  Hoetmer

Michel Hoetmer

Michel Hoetmer helpt met zijn verkooptrainingen en publicaties bedrijven meer winstgevende omzet t.. meer..

Harro  Willemsen

Harro Willemsen

Harro Willemsen is commercieel trainer, publicist en partner van 3to1. "Mijn missie is simpel: Ik .. meer..

Richard van Houten

Richard van Houten

Richard van Houten was 15 jaar eigenaar/MD van Bron & Partners Sales- en Communicatieopleidingen.
Nu geeft hij met zijn bedrijf Blue Tree Consultancy BV advies op gebied van organisatiestrategie, .. meer..

Marianne van de Water

Marianne van de Water

Expert koude acquisitie | Trainen, schrijven en vertellen over succesvol bellen | Iedereen met een.. meer..

Toine  Simons

Toine Simons

Toine Simons is Consultative Selling specialist en oprichter van trainingsbureau Beerschot & Simon.. meer..

Jorg  Hartog

Jorg Hartog

Hoe bouw je een new business machine waarmee je iedere maand een constante flow van afspraken en n.. meer..

Jos  Burgers

Jos Burgers

Jos Burgers is veelgevraagd spreker en auteur van bestsellers zoals ‘Klanten zijn eigenlijk net .. meer..

André  Hagelen

André Hagelen

André Hagelen is ondernemer en heeft meerdere bedrijven opgericht in marketing en sales. Zijn spe.. meer..